ရှမ်းပြည်မှာသာတွေ့ရတဲ့ရှမ်းမုန့်ဖက်ထုပ်ဖြစ်ပါတယ်။ရိုးရိုးသကြားမုန့်ဖက်ထုပ်နဲ့အနံ့ရောအရသာပါ
ကွဲပြားပါတယ်။ပြုလုပ်ရလွယ်ကူပြီးသင်းပျံတဲ့ငှက်ေ
ပျာဖက်ရနံ့နဲ့ရှမ်းမုန့်ဖက်ထုပ်ကိုရှမ်းပြည်အလွမ်းပြေမကြာမကြာလုပ်စားဖြစ်ပါတယ်။လုပ်စားကြည့်
ရအောင်နော်။
ပါဝင်ပစ္စည်း
*********
ကောက်ညင်းမှုန့်-၃၀၀ဂရမ်
ကြံသကာ - ၁၀၀ ဂရမ်
ေရ - ၅၀ml
ငှက်ပျောဖက်
ပြင်ဆင်ပြုလုပ်ပုံ
***********
1.ကြံသကာကိုရေထည့်ပြီးအပူပေးကာပျော်အောင်ပြုလုပ်ပြီးအမှိုက်စစ်အအေးခံထားပါ။
2.ပန်းကန်တခုတွင်ကောက်ညင်းမှုန့်နှင့်ကြံသကာရည်ကိုရောနယ်ထားပါ။မာနေလျှင်ရေအနည်းင ယ်ထည့်ပေးနိုင်သည်။
3.ပြီးလျှင်မီးပြထားသောငှက်ပျောဖက်ကိုသန့်စင်ပြီးရပုံခန့်အညီအမျှခွဲပြီးဖက်နဲ့ထုပ်ကာပေါင်းမည့်ဇကာတွင်စီထည့်ပါ။
4.အသင့်တည်ထားသောရေနွေးပေါင်းခံအိုးတွင်ထည့်ပြီးမိနစ်၃၀မှ၄၅မိနစ်ပေါင်းကာအတွင်းသားကျက်မကျက်စစ်ကြည့်ပြီးအအေးခံကာတည်ခင်းသုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။