မိုးအုံ့အုံ့လေးမှာ ရှူးရှူးရှဲရှဲနဲ့
ချွေးပြန်သွားစေမယ့်အစားအစာအစာလေးတွေစားသင့်တယ်နော်။ ဒါ့ကြောင့် အိမ်မှာဘဲ
သုပ်စားလို့လွယ်တဲ့ ချဉ်ငန်စပ်ရှူးရှဲ
အပ်မှိုသုပ်နည်းလေးကိုဖော်ပြပေးလိုက်ပါတယ်။
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
- အပ်မှို ၁ထုပ်
- ထန်းလျှက် ၁ခဲ
- ငရုပ်သီးစိမ်း ၇တောင့်
- ကြက်သွန်ဖြူ ၅မွှာ
- မုန်လာဥနီသေးသေး ၁လုံး
- သံပုရာသီး ၂လုံး
- ပုစွန်ခြောက်မှုန့် အနည်းငယ်
- ကြက်သားမှုန့် အနည်းငယ်
- ငံပြာရည်အချို 3ဇွန်း
- ခရမ်းချဉ်သီး၁လုံး
ပြုလုပ်နည်:
အပ်မှိုကို ရေစင်စင်ဆေးပီး
ဆားအနည်းငယ်ထည့်ပြုတ်ပါ။
ငရုပ်သီးစိမ်း/ထန်းလျှက်/ကြက်သွန်ဖြူကိုထောင်းထားပါ။ ခရမ်းချဉ်သီးကို
ရှစ်စိတ်ခွဲထားပါ။ ပြီးလျှင် အပ်မှိုကို ဆယ်ယူ ပြီး ရေစစ်ထားပါ။
နောက်ဆုံးတွင် ထောင်းထားသော ကြက်သွန်ဖြူ/ငရုပ်သီး /ထန်းလျှက်
ပုစွန်ခြောက်မှုန့် တို့ကိုထည့်ပါ။မုန်လာဥနီကို အခွံခွာပြီး ခြစ်ထည့်ပါ။
သံပုရာရည်လေးညှစ်ပါ။ ပြီးလျှင် အားလုံးကိုရောနယ်ပါ။ ပဲထောင့်ရှည်သီးနှင့်
သင်္ဘောသီးကိုလဲ ကြိုက်လျှင်ထည့်နိုင်ပါသည်။