ရှာဖွေရန်

မလိုင်ထိုးမှုန့်


 ပါဝင်ပစ္စည်း
******
ကောက်ညင်းမှုန့် - ၂၄၀ ဂရမ်
သာကူမှုန့် - ၆၀ ဂရမ်
အုန်းနို့ -၃၀၀ ml
ေရ - ၁၅၀ml
သကြား - ၃၀၀ ဂရမ်
ဆီ - ၈၀ ဂရမ်
ထောပတ် - ၈၀ ဂရမ်
မြေပဲဆန်/သီဟိုဠ်စေ့/ဖရုံယို -လက်တစ်ဆုပ်
မလိုင်အလွှာအတွက်ပါဝင်ပစ္စည်း
***********************
 နွားနို့ - ၅၀၀ ml
သကြား - ၁၀၀ ဂရမ်
ထောပတ် - ၂ဇွန်း စားပွဲဇွန်း
ပြင်ဆင်ပြုလုပ်ပုံ
***********
1.ဦးစွာရေ၁၅၀ml၊အုန်းနို့ ၃၀၀mlရောပြီးအ ပူပေးပါ။ (ဆူပွက်ရန်မလို)
2.ကောက်ညင်းမှုန့်နှင့်သာကူမှုန့်ကိုဇလုံတခုတွင်ထည့်ပြီးအပူပေးထားသောအုန်းနို့အရောဖြင့်နယ်ပေးပါ။မုန့်နှစ်ရပါကအဖုံးအုပ်ပြီးနာရီဝက်ခန့်ထားပါ။(အမှန်တော့ကောက်ညင်းဆန်ရေစိမ်ကြိတ်ပြီးမှလုပ်ပါတယ်။)
3.အားလုံးအသင့်ဖြစ်ပါကဒယ်အိုးထဲတွင်ဆီနှင့်ထောပတ်ကိုအပူပေးပြီးပူလာပါကဖျော်ထားသောမုန့်နှစ်ကိုထည့်ပြီးအဆက်မပျက်မွေပေးပါ။
4.ကောက်ညင်းအရောင်ပြောင်းပါကသကြားကိုဖြည်းဖြည်းချင်းထည့်မွေပါ။
5.အားလုံးသမကာချောမွေ့လာပါကမြေပဲသို့နှစ်သက်ရာသစ်သီးစေ့နှင့်အုန်းသီး၊ဖရုံယိုတို့ကိုထည့်ကာသမအောင်ထိုးမွေပေးပါ။သမသွားပါကဆီသုပ်ထားေ သာဘမ်းတွင်ထည့်ပြီးအအေးခံကာရိုးရိုးထိုးမုန့်ကိုလိုသလိုကပ်ကြေးဖြင့်ညပ်ကာတည်ခင်းသုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။
6.မလိုင်ထိုးမုန့်ပြုလုပ်ရန်အတွက်ထိုးမုန့်ကိုအအေးခံထားစဉ်မလိုင်ကျိုရန်ပြင်ဆင်ပါ။
7.အိုးမကပ်သောဒယ်တွင်နွားနို့ထည့်ပြီးမီးသေးသေးဖြင့်ပျစ်လာသည်ထိကျိုပေးပါ။မကပ်အောင်နှင့်ဝေမကျစေရန်အဆက်မပျက်မွေပေးပါ။
8.ပျစ်လာပါကသကြားနှင့်ထောပတ်ထည့်ကာအနည်းငယ်ခြောက်သည်ထိကျိုပေးပြီးအအေးခံထားသောထိုးမုန့်ပေါ်တွင်ဖြန့်ထည့်ကာအအေးခံပြီးတည်ခင်းသုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။
❀❀မိုက်ခရိုဝေ့ဖ်ဖြင့်ပြုလုပ်လိုပါကပါဝင်ပစ္စည်းများကိုသမအောင်မွေပေးပြီးတမိနစ်နှစ်မိနစ်တစ်ကြိမ်ထုတ်ယူပြီးသမအောင်မွေပေးပါ။
❀❀မုန့်သားကျက်ပြီးအရောင်ပြောင်းကာကြည်လာလျှင်ဘမ်းတွင်ထည့်ပြီးအအေးခံကာတည်ခင်းနိုင်ပါပြီ။
❀❀အုန်းနို့မထည့်ဘဲရေဖြင့်သီးသန့်ပြုလုပ်လိုကလုပ်နိုင်ပါတယ်။
❀ပါဝင်ပစ္စည်းများအားလုံးကိုထမင်းပေါင်းအိုးဖြင့်ကျက်အောင်ချက်ပြီးအိုးတွင်ပြောင်းထည့်ပြီးထိုးပါကလည်းလက်ညောင်းသက်သာစေပါတယ်။

Share:

Popular Posts

ၸိူင်းငဝ်းတူင်ႉ ၽႃႇသႃႇလိၵ်ႈတႆး. Powered by Blogger.

Contact Us

Tel: +959691051467




MM Chef ဟင်းချက်နည်း အပ်ပလီကေးရှင်းသည် အချက်အပြုတ်ဝါသနာရှင်များအတွက် အထူးပင် အသုံးဝင်သော ဖုန်းဆော့ဝဲ တစ်ခုဖြစ်ပါသည်။

Recent Posts

Blog Archive

  • ()

BTemplates.com

About

About

Blogroll

Pages - Menu

Blog Archive