ရှာဖွေရန်

ကန်ဇွန်းဥယို

 


Sweet Potato Pudding
ငယ်ငယ်တုန်းကကျောင်းမုန့်စျေးတန်းမှာကန်ဇွန်းဥယိုဆိုပြီးရောင်းတာလေးတွေရှိခဲ့ဖူးပါတယ်။အခုခေတ်တော့နိုင်ငံခြားဖြစ်မုန့်မျိုးစုံပုံစံအမျိုးမျိုးတွေကခလေးငယ်တွေကိုစွဲဆောင်နေကြတာမို့ကျောင်းတွေမှာရောင်းရင်တောင်ဝယ်စားဖြစ်ကြပါတော့မလားမသေချာတော့ပါ..... ဆိုဖီယာတော့ကလေးဘဝကတည်းကနှစ်သက်ခဲ့တဲ့မုန့်လေးဖြစ်သလိုဘယ်အချိန်စားစားမရိုးနိုင်တဲ့မုန့်လေးပေါ့။အိမ်ကသားငယ်သမီးငယ်လေးတွေလုပ်ကျွေးနိုင်အောင်လုပ်နည်းလေးမျှဝေပေး လိုက်ပါတယ်။
ပါဝင်ပစ္စည်း
********
ကန်ဇွန်းဥ - ၈၀၀ ဂရမ်/၅၀ကျပ်သား
ကြံသကာ/သကြားညို - ၁၀၀ဂရမ်
ဆား - လ႓က်ဇွန်းတဝက်
ထောပတ်/ဆီ - ၅၀ ဂရမ်
မြေပဲလှော် - ၅၀ ဂရမ်
နှမ်းလှော် - ၂၀ဂရမ်
ပြင်ဆင်ပြုလုပ်ပုံ
************
(၁)ဦးစွာကန်ဇွန်းဥကိုရေဆေးပြီးနူးအောင်ပြုတ်ထားပါ။
(၂)နူးအိပါကအခွံသင်ပြီးကျေအောင်ခြေပါ။ကြံသကာသုံးလိုပါကညောင်စေးကျေ အာင်ကျိုထားပါ။မြေပဲလှော်ပြီးလုံးခြမ်းကွဲကြိတ်ထားပါ။နှမ်းလှော်ထားပါ။
(၃)အိုးတခုတွင်ထောပတ်ထည့်ပြီးအပူပေးပါ။ကန်ဇွန်းဥချေထားသည်ကိုထည့်ပါ။သကြားညိုသို့မဟုတ်ကြံသကာဆားထည့်ပြီးသမအောင်မွေပေးပါ။
(၄)လုံးပြီးဆီပြန်လာသည်ထိမွေပေးပါ။ဆီပြန်လုံးလာပါကမြေပဲလှော်လုံးခြမ်းကွဲကြိတ်ထားသည်နှင့်နှမ်းလှော်ထည့်ကာသမအောင်မွေပေးပြီးတည်ခင်းသုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။
(၅)ဘမ်းတွင်ပုံစံဖြင့်လှီးယူလိုပါကဆီလူးထားသောဘမ်းတခုတွင်ဖိထည့်ပေးပြီးမျက်နှာပြင်ညီအောင်ပြုလုပ်ကာအအေးခံပြီးလိုသလိုလှီးဖြတ်တည်ခင်းနိုင်ပါပြီ။

Share:

Popular Posts

ၸိူင်းငဝ်းတူင်ႉ ၽႃႇသႃႇလိၵ်ႈတႆး. Powered by Blogger.

Contact Us

Tel: +959691051467




MM Chef ဟင်းချက်နည်း အပ်ပလီကေးရှင်းသည် အချက်အပြုတ်ဝါသနာရှင်များအတွက် အထူးပင် အသုံးဝင်သော ဖုန်းဆော့ဝဲ တစ်ခုဖြစ်ပါသည်။

Recent Posts

Blog Archive

  • ()

BTemplates.com

About

About

Blogroll

Pages - Menu

Blog Archive