ရှာဖွေရန်

မုန့်လက်ကောက်၊နှမ်းကပ်ကြော်နဲ့ ပဲကပ်ကြော်

 


ပါဝင်ပစ္စည်းများ

၁. ကောက်ညှင်းမှုန့် ငါးဆယ်သား

( အနည်းဆုံးတစ်မျိူးစီကိုငါးခုလောက်ရပါတယ်)

၂. ထန်းလျက်အညို တစ်ဆယ်သား

၃. နှမ်း နှင့် ကုလားပဲ တစ်ဆယ်သားစီ

၄. ပဲဆီသန့် ငါးဆယ်သား ( ကျန်းမာရေးအရ ပဲဆီသန့်သာသင့်တော်ပါတယ်)။

 

ပြုလုပ်နည်း

ဒီသုံးမျိူးက တစ်ပြိုင်နက်တည်း လုပ်လို့ရတဲ့ မုန့်တွေပါ။  အရင်ဆုံးဆန်မှုန့် ငါးဆယ်သားကို ရေ တစ်လီတာထည့််ပြီး မပျော့မမာအနေအထားအထိ ရေလိုအပ်သလောက်ထည့်ပြီးခနနှပ်ထားပေးပါ။ ဆီကိုအိုးထဲထည့်ပြီး ဆီပူလာတဲ့အထိစောင့်ပါ။ ဆီဆူတာနဲ့ နယ်ထားတဲ့ဆန်မှုန့် ကိုလက်တစ်ဆုတ်စာ ယူပြီး လက်ကောက်ပုံပြုလုပ်ပြီး ကြော်ပါရှင်။ နောက်လက်တစ်ဆုတ်စာယူပြီးအပြား ပုံစံလုပ်ပြီး နှမ်းစေ့လေးများကပ်ပြီး ကြော်ပါ။ ပဲကပ်ကြော်အားလည်း ထိုနည်၎င်း  ပြုလုပ်ပါ။ ကြော်ပြီး အနည်းငယ်ရဲလာပါကဆယ်ပါ။ ထန်းလျက်ကိုရေ အနည်းငယ်နှင့် ကြိုပါ ။ မုန့်လက်ကောက်နှင့် နှမ်းကပ်ကြော်ကို ထန်းလျက်ရည်နဲ့စားသုံးနိုင််ပြီး ပဲကပ်ကြော်ကိုတော့ သူ့အတိုင်းလေးစားသုံးနိင်ပါတယ်ရှင်။ကဲ အရမ်းလွယ်ပြီး ဗိုက်လည်းမြန်မြန်တင်းစေပါတယ်။

 

Share:

Popular Posts

ၸိူင်းငဝ်းတူင်ႉ ၽႃႇသႃႇလိၵ်ႈတႆး. Powered by Blogger.

Contact Us

Tel: +959691051467




MM Chef ဟင်းချက်နည်း အပ်ပလီကေးရှင်းသည် အချက်အပြုတ်ဝါသနာရှင်များအတွက် အထူးပင် အသုံးဝင်သော ဖုန်းဆော့ဝဲ တစ်ခုဖြစ်ပါသည်။

Recent Posts

Blog Archive

  • ()

BTemplates.com

About

About

Blogroll

Pages - Menu